ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Από το 1921! Το πρώτο Γυμνάσιο που λειτούργησε στην Ανατολική Αττική!

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές επισκέψεις Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ Γυμνασίου

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ Γυμνασίου

E-mail Εκτύπωση PDF

Oι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Κορωπίου συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τρώω σωστά, είμαι υγιής» αποκόμισαν γνώσεις και επαίνους.

Η διδακτική επίσκεψη στην περιοχή της Πλάκας οργανώθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας

από την καθηγήτρια κ. Παπασπύρου Ζηνοβία και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014. Τα παιδιά και οι πέντε συνοδοί καθηγητές είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στα πλακόστρωτα σοκάκια της Αθηναϊκής γειτονιάς κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
Για τη διεξαγωγή του προγράμματος οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και μπήκαν σε διάφορους χώρους.  Άνθρωποι με γνώσεις, ζήλο και υπομονή ενεργοποιήθηκαν και προσπάθησαν να ενεργοποιήσουν και τους μαθητές οι οποίοι μέσα από δράσεις όπως ζωγραφική, συζήτηση, θέατρο και παιχνίδια ρόλων είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν τη διατροφική πυραμίδα, να αντιληφθούν  τη σημαντικότητα της σωστής διατροφής, τη διαφορετικότητα των κατηγοριών των τροφών, να εξοικειωθούν με επιστημονικούς όρους όπως Ήταν μια διδακτική επίσκεψη πολύ πετυχημένη και ιδιαίτερα ευχάριστη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ομολόγησαν ότι ωφελήθηκαν πολύ από όλα όσα είδαν, άκουσαν, συζήτησαν, έπαιξαν και ζωγράφισαν.?ενέργεια?, ?μεταβολισμός?, ?συστατικά? και να καταλάβουν ότι η σωστή διατροφή είναι και προσωπική τους ευθύνη

Ήταν μια διδακτική επίσκεψη πολύ πετυχημένη και ιδιαίτερα ευχάριστη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ομολόγησαν ότι ωφελήθηκαν πολύ από όλα όσα είδαν, άκουσαν, συζήτησαν, έπαιξαν και ζωγράφισαν. 

 

 

 

Ulti Clocks content

Τυχαια εικονα

IMG_1199.JPG