ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Από το 1921! Το πρώτο Γυμνάσιο που λειτούργησε στην Ανατολική Αττική!

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Δραστηριότητες Παραστάσεις Γοργόνες και μάγκες (2007-2008)

Γοργόνες και μάγκες (2007-2008)

E-mail Εκτύπωση PDF
Αξιολόγηση Χρήστη: / 13
ΧείριστοΆριστο 

Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας ανέβασε το έργο «ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ» του Γιάννη Δαλιανίδη. Δόσαμε δύο παραστάσεις στις 26 και 27 Ιουνίου 2008 στο θέατρο της Δεξαμενής στο Κορωπί. Το θέατρο της Δεξαμενής σχεδόν γέμισε και τις δύο βραδιές από θεατές που χειροκρότησαν θερμά και γέλασαν με την ψυχή τους. Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κορωπίου κ. Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος του πνευματικού κέντρου και άλλοι επίσημοι καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η παράσταση επαναλήφθηκε το Σεπτέμβριο στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Κορωπίου «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2008».

 
Η παράσταση δόθηκε στα πλαίσια της υλοποίησης του πολιτιστικού προγράμματος ΘΕΑΤΡΟΜΑΘΕΙΑ- ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ. Οι συναντήσεις της θεατρικής ομάδας ξεκίνησαν μήνες πριν. Ένα τρίωρο κάθε Σάββατο. Αρχίσαμε με θεατρικό παιχνίδι και παντομίμα. Το διασκεδάζαμε όλοι, περνούσαμε καλά, όμως το ζητούμενο όλων ήταν να κάνουμε μια παράσταση. Αρχίσαμε να διαβάζουμε έργα, να ψάχνουμε ιδέες. Ελληνικό ή ξένο έργο; Σύγχρονο ή παλιότερο; Ζητούσαμε κάτι που να μας ταξιδεύει, κάτι δροσερό κι ανάλαφρο. Η ιδέα  του «ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ» άρεσε σε όλους. Το νησί που χτίσαμε στη φαντασία μας, ομόρφαινε τα μεσημέρια του Σαββάτου που γίνονταν οι πρόβες, το αγαπήσαμε πολύ. Έτσι ο Βαγγέλης Κυριακού, που έκανε τη διασκευή του έργου, αποφάσισε να μας αφήσει εκεί. Οι ήρωες του έργου μας δε θα γυρίσουν στην Αθήνα, όπως οι ήρωες του Δαλιανίδη. Οι δικές μας γοργόνες και οι δικοί μας μάγκες θα μείνουν  εκεί και θα μας περιμένουν να τους βρούμε στα καλοκαιρινά μας ταξίδια.

 

Για την πραγματοποίηση της παράστασης πρόσφεραν τη βοήθειά τους και τους ευχαριστούμε θερμά  :

        Θεατρική διασκευή: Βαγγέλης Κυριακού 
        Διδασκαλία: Κατερίνα Σκουρλή και Βαγγέλης Κυριακού
        Χορογραφίες- επιμέλεια κίνησης: Ευγενία Χαχάγια
        Επιμέλεια σκηνικών: Πόπη Σουλιώτη

Στην παράσταση παίρνουν μέρος (με αλφαβητική σειρά)
Αλιφέρης Νικόλαος
Βάσιλας Βασίλης
Βασιλείου Σταμάτης
Γαβαλάς Αργύρης
Κουλάκης Νικόλαος
Μπουρλάκη Μαριάνθη
Νίκου Κων/νος

Ντούνη Γεωργία
Πάνου Γεωργία
Παπαμιχάλης Βαγγέλης
Πονηράκη Μαριάννα
Σιδέρη Ευθυμία
Σοφρώνη Κων/να
Τσάκου Μαρία

Ευχαριστούμε το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ για τη στήριξη που μας πρόσφερε τόσο στην προετοιμασία όσο και στην υλοποίηση της παράστασης.

 

Οι υπεύθυνες του προγράμματος:

Κιούση  Αθηνά  ΠΕ 11 - Τσιακάλου Ελένη ΠΕ 17

 

Ulti Clocks content

Τυχαια εικονα

CIMG6341.jpg