Ιστορικό

Το 1ο Γυμνάσιο Κορωπίου χτίστηκε το 1921 στο ψηλότερο σημείο του λόφου "Ράχη Καλογέρη".  Όταν ξεκίνησε η λειτουργία του το 1922 ήταν το μοναδικό Γυμνάσιο των Μεσογείων. Ο τότε υπουργός Παιδείας Κ. Σπυρίδης σε επιστολή που έστειλε στις 10-11-1924 πρός τον Γυμνασιάρχη του εν Κορωπίω Αττικής Γυμνασίου, ονομάζει το Γυμνάσιο «μεγαλοπρεπές τέμενος των Μουσών».

Αργότερα στην πλατεία του Γυμνασίου φτιάχτηκε ηρώο, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο προαύλιο του ναού της Αναλήψεως.

Το 1929 το σχολείο κινδύνεψε να διακόψει τη λειτουργία του γιατί δεν διέθετε τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών. Το 1956 κατασκευάστηκαν οι κερκίδες του γηπέδου και από το 1970 γίνονταν εκεί οι πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στη διάρκεια της πολυετούς λειτουργίας του και ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες παρουσιάστηκε η ανάγκη νέων αιθουσών. Η ανάγκη αυτή καλύφθηκε άλλοτε με αίθουσες προκάτ και άλλοτε με νέα κτήρια.

Δίπλα από το 1ο Γυμνάσιο στεγάζεται το 1ο Λύκειο Κορωπίου. Για πολλά χρόνια τα δύο αυτά σχολεία συστεγάζονταν με το απογευματινό και το εσπερινό τεχνικό Λύκειο. Επίσης για κάποιες μεταβατικές περιόδους χρειάστηκε στα ίδια κτήρια να φιλοξενηθούν το 2ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο.

Τα τελευταία χρόνια στο χώρο του γηπέδου κατασκευάστηκε κλειστό γήπεδο μπάσκετ.  

 

ktirio_palia2   ktirio 90
 Παλιά.....  

 Το 2011 γιορτάσαμε τα 90 χρόνια

από την ίδρυσή του!

 

Καιρος

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Το σχολείο Ιστορικό Ιστορικό