Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής ¨ΚΙΝΗΤΟ-ποιηθείτε"

 

phonebanner

Παρουσίαση του προγράμματος περιβαλλοντικής αγωγής 2015-16 στο Γυμνάσιο Κορωπίου:

"ΚΙΝΗΤΟ-ποιηθείτε: πώς επηρεάζει την υγεία, τις σχέσεις μας και το περιβάλλον-οι συσκευές, τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, τα λογισμικά εφαρμογών"

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 30 μαθήτριες και μαθητές και πραγματοποιήθηκε μετά το σχολικό ωράριο κάθε Παρασκευή. Οι μαθητές παρουσίασαν ομαδικά ή ατομικά θέματα σχετικά με το κινητά τηλέφωνα όπως το  web 2, τον τρόπο λειτουργίας των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, έρευνες σχετικές με τη χρήση των κινητών από τους εφήβους και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία από τις συσκευές, κατηγορίες κινητών τηλεφώνων και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, τις επιπτώσεις των αυξανόμενων απορριμμάτων κυρίως από τα κινητά τηλέφωνα,  την ιστορία της κινητής τηλεφωνίας, τον εκφοβισμό στο διαδίκτυο, παρουσίαση δημοφιλών συσκευών. Ξεχωριστή δράση απετέλεσε η εκπόνηση ερωτηματολογίου για τους συμμαθητές τους. Αφού συζητήθηκαν οι κύριοι άξονες η ομάδα διαμόρφωσε ερωτήσεις κλειστού τύπου και το ερωτηματολόγιο διανεμήθηκε σε όλα τα τμήματα του σχολείου. Οι απαντήσεις κωδικοποιήθηκαν και καταχωρίστηκαν σε βιβλίο  εργασίας excel και η ομάδα διαμόρφωσε τα συμπεράσματα. Τα συμπεράσματα διανεμήθηκαν  στους γονείς κατά την διάρκεια της εκδήλωσης  αποφοίτησης της Γ ? Γυμνασίου και θα αναρτηθούν σε πόστερ στον διάδρομο του σχολείου.

Αναλυτικά οι δράσεις του προγράμματος:

  • Επίσκεψη σε καταστήματα πώλησης προϊόντων ΤΠΕ και έρευνα καταναλωτικών συνηθειών των νέων, Σάββατο 19/12/2015. 
  • Διήμερη Εκπαιδευτική εκδρομή στην Πάτρα (01-02/04/16): Επίσκεψη και ξενάγηση στο ΙΕΧΜΗ: Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής

        Πληροφορίες εδώ

  • Παρουσίαση του ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Μαργαρίτη και της υποψήφιας διδάκτορος κ. Μαντά για τη φύση της ακτινοβολίας λειτουργίας των ασυρμάτων δικτύων επικοινωνίας καθώς και για τις επιπτώσεις της σε πειραματόζωα με βάση έρευνες που πραγματοποιούνται στο Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ. Η  παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο και την παρακολούθησαν και οι μαθητές του Γ3 που ασχολήθηκαν με το κινητό στο πλαίσιο του μαθήματος της τεχνολογίας (10/04/16).

            Εισήγηση

  • Διανομή των συμπερασμάτων της έρευνας στους γονείς για τη χρήση του κινητού από μέλη της ομάδας ερωτηματολογίου (11/05/2016). Δημιουργία πόστερ στο διάδρομο του σχολείου.

             Ερωτηματολόγιο

            Γραφήματα

           Συμπεράσματα

Τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι: Αλεξοπούλου Αναστασία, Ανδρέου Ζωή, Αρκουμάνη Λουκία, Γαντζούδη Παναγιώτα, Γκίκα Βασιλική, Γκίκα Ευαγγελία, Κοκοτσάκη Ελευθερία, Βλάχου Αιμιλία, Γκιόκα Αγγελική, Γκιόκας Γεώργιος, Δήμας Δημήτριος, Διαγουρτά Παρασκευή, Ειρηνάκη Φωτεινή, Λούκου Μαρία, Δάβαρη Σταματίνα, Κιούσης Κυριάκος, Λινάρδου Κονδηλία, Κουτσοπούλου Αικατερίνη, Καραβοκυρός Γεώργιος, Καραχάλιου Ερατώ, Σκουρλής Κυριάκος, Στάικου ΄Αννα, Στεργίου Στυλιανός, Στεργιώτης Ηλίας, Σωφρόνη Ελένη, Τζανέτου Ναταλία, Τζεμάλι Διονύσιος, Τσούλι Ερνέστο, Τριανταφύλλου Μαρία-Αρετή, Φαλλίδας Χαράλαμπος, Φιλίππου Σπυρίδων, Δεδεγκίκα Ελένη, Τσόλας Δημήτρης.

IMG_20160411_124028
mobile_visit1
IMG_20160411_124028
mobile_visit1
1/2 
start stop bwd fwd

                                                                                Σμυρνιωτοπούλου Άννα

                                                                                Τσιακάλου Ελένη

Καιρος

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Περιβαλλοντικός όμιλος Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής ¨ΚΙΝΗΤΟ-ποιηθείτε"