ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Από το 1921! Το πρώτο Γυμνάσιο που λειτούργησε στην Ανατολική Αττική!

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Διάλειμμα

E-mail Εκτύπωση PDF
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

Ο νομοθέτης ορίζει να υπάρχει ολιγόλεπτο διάλειμμα ανάμεσα στα μαθήματα για να μπορεί ο μαθητής και ο καθηγητής να ξεκουράζονται και να ανακτούν δυνάμεις.

Με την έναρξη του διαλείμματος όλοι οι μαθητές βγαίνουν στο προαύλιο (και δεν περιφέρονται στους διαδρόμους) επειδή οι τάξεις πρέπει να αερίζονται και να προετοιμάζονται για το επόμενο μάθημα. Κανένας μαθητής δε μένει μέσα εκτός και λόγω ασθενείας έχει ζητήσει άδεια από τον καθηγητή της προηγούμενης ώρας, οπότε το όνομά του βρίσκεται γραμμένο στον πίνακα για να ενημερώνεται ο εφημερεύων καθηγητής. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος η τάξη βρίσκεται στη φροντίδα των επιμελητών και στην εποπτεία του εφημερεύοντα καθηγητή.

Τα παιδιά δεν επιτρέπεται να παίζουν μπάλα στο διάλειμμα και χωρίς την παρουσία καθηγητή της Γυμναστικής γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος τραυματισμού τους και το κυριότερο ενώ πρέπει να ξεκουραστούν επιστρέφουν στην τάξη ιδρωμένοι και πιο κουρασμένοι από πριν.

Επίσης μετά το μάθημα της Γυμναστικής οι μαθητές θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο διάλειμμα που τους επιτρέπει να ξεκουραστούν.

Μετά το τέλος του διαλείμματος τα παιδιά επιστρέφουν στις τάξεις τους  κάθονται στα θρανία τους ετοιμάζουν τα βιβλία και τα τετράδια του επόμενου μαθήματος και περιμένουν τον καθηγητή.

 

Ulti Clocks content

Τυχαια εικονα

IMG_3412.jpg