ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Από το 1921! Το πρώτο Γυμνάσιο που λειτούργησε στην Ανατολική Αττική!

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Οι μαθητές μας Διακρίσεις - Βραβεία Βράβευση σε διαγωνισμό ζωγραφικής

Βράβευση σε διαγωνισμό ζωγραφικής

E-mail Εκτύπωση PDF
Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

Μετά από το κάλεσμα που δεχτήκαμε από τα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΛΑΚΑ για τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό ζωγραφικής με δικαίωμα επιλογής ανάμεσα σε τρία θέματα: 

α) φωτιά, ζωή και θάνατος,

β) εκεί που η ζωή είναι καλύτερη,

γ) έβδομη τέχνη και φαντασία,

αποφασίσαμε μαζί με τα παιδιά να δεχτούμε την πρόκληση έχοντας ως στόχο την εικαστική διαδικασία και εξερεύνηση των αισθητικών μέσων όπως είναι το χρώμα και η καλύτερη δυνατή σύνθεση του θέματος μέσα στο χαρτί μας.

  Κάθε μαθητής ορμητικός και παθιασμένος με τη δύναμη του χρώματος τολμά να αναμετρηθεί με τη μεθυστική έκφραση του θέματος.  Η ελευθερία της γραφής τους ορίζει το διαφορετικό ύφος των κατακτήσεών τους ξεχωριστά. Κάθε έργο τους εκπορεύεται από την ευαισθησία τους και σε αυτή απευθύνονται με έναν ατέρμονο διάλογο. Τα παιδιά μέσα από το ακρυλικό σε χαρτί δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην κίνηση με απλές μαύρες γραμμές όπως παρουσιάζεται για παράδειγμα ένα καμένο δέντρο, τονίζουν τα συναισθήματα που διεγείρονται μπροστά στο άγνωστο, την αβεβαιότητα και τον κίνδυνο που καιροφυλακτεί όταν μια φωτιά κυκλώνει τον τόπο τους. 

 Αυτά είδαν και βράβευσαν πανελλαδικά οι σχολές ΠΛΑΚΑ με 1ο βραβείο ζωγραφικής και χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ στον μαθητή ΥΦΑΝΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ μαθητή της Γ τάξη που συμμετείχε με θέμα "Φωτιά, ζωή και θάνατος", 6o βραβείο ζωγραφικής στον μαθητή ΣΑΛΛΑ ΜΑΝΩΛΗ μαθητή της Γ τάξης που συμμετείχε με θέμα "Κινηματογράφος  έβδομη τέχνη".

 Από τα 24 έργα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό το σχολείο μας δέχτηκε και 18 επαίνους. Η βράβευση έγινε παρουσία των γονέων, των καθηγητών και των συμμετεχόντων μαθητών στην κεντρική αίθουσα των σχολών που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.    

Η καθηγήτρια των καλλιτεχνικών

Λαουράκη Μαρουσώ

 

Ulti Clocks content

Τυχαια εικονα

IMG_3390.jpg