ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Από το 1921! Το πρώτο Γυμνάσιο που λειτούργησε στην Ανατολική Αττική!

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Οι μαθητές μας Άρθρα μαθητών Ευρωπαϊκή γραμμή στήριξης

Ευρωπαϊκή γραμμή στήριξης

E-mail Εκτύπωση
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

Στις 18/2/10,στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε μια ενημέρωση για μια νέα τηλεφωνική γραμμή που έχει ως σκοπό την ψυχολογική στήριξη παιδιών και εφήβων.Ο όρος ?ψυχολογική στήριξη? ίσως να μην είναι ο κατάλληλος αφού οι ειδικοί, εκεί, φαίνονται έτοιμοι να βοηθήσουν σε οποιοδήποτε πρόβλημα, είτε μικρό είτε μεγάλο.Ωστόσο, από ότι μας έδωσαν να καταλάβουμε είναι πως κανένα πρόβλημα δεν είναι αξεπέραστο και εκείνοι, βλέποντας το από μια διαφορετική οπτική γωνία, θα μας βοηθήσουν να δούμε το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις. Οι συζυτήσεις,η αγάπη και το ενδιαφέρον που έδειξαν για εμάς,τους μαθητές,μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε την αξία του εαυτού μας καθώς και ψυχολογίας μας.   

Μας μίλησαν ακόμα για την εχεμύθεια μεταξύ των συνομιλιών καθώς και την ανωνυμία,την κατανόηση που υπάρχει και την υποστήριξη τους αφού προηγουμένως ρωτηθήκαμε για το πώς θα θέλαμε την ιδανική Γραμμή Στήριξης και οι απαντήσεις μας φάνηκαν ίδιες με τα χαρακτηριστικά αυτής της νέας γραμμής. Ακόμα,είδαμε διάφορες μορφές προβλημάτων σε παιδικές και εφηβικές ηλικίες,ώστε να καταλάβουμε πως μπορούμε να μιλήσουμε μαζί τους για ένα απλό καβγά(π.χ. το ντύσιμο) ως το χωρισμό των γωνιών.

Στόχος αυτής της Γραμμής Στήριξης Παιδιών & Εφήβων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Η σημαντικότητα αυτής της Γραμμής παρουσιάζεται ακόμα μεγαλύτερη αφού δημιουργείται σιγά-σιγά  σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Η επέκταση της, ακόμα, και σε άλλες ηπείρους όπως η Ασία και η Αφρική,θα ήταν μια εξαιρετική κίνηση αφού η ποιότητα ζωής είναι πολύ πιο υποβαθμισμένη σε σύγκριση με την Ευρώπη.

Η ακαταύπαστη ρουτίνα,πολλές φορές κάνουν τα παιδιά και τους εφήβους δίχως κανένα συνομιλητή, έτσι η ίδρυση τέτοιων γραμμών είναι ένα σημαντικό επίτευμα της εποχής μας και  κάθε άτομο είναι ικανό να μιλήσει για τα δικά του προβλήματα και ανησυχίες.Οι διαξαγωγές ερευνών έχουν δείξει την πίεση παιδιών και κυρίως εφήβων και επίσης και την πληθώρα των προβλημάτων τους που ακόμα και να το συζητήσουν με τους φίλους τους ή τους συγγενείς τους, δεν μοιάζουν να είναι οι ειδικοί ώστε να δώσουν τις σωστές συμβουλές.

 

ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗ ΕΥΘΥΜΙΑ Β5

 

 

Ulti Clocks content

Τυχαια εικονα

gh3.jpg