ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Από το 1921! Το πρώτο Γυμνάσιο που λειτούργησε στην Ανατολική Αττική!

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Οι μαθητές μας Άρθρα μαθητών Τηλεφωνική γραμμή 116-111

Τηλεφωνική γραμμή 116-111

E-mail Εκτύπωση
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010  έγινε ενημέρωση στους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας από την ΕΨΥΠΕ .Ήρθαν ειδικοί  παιδοψυχολόγοι από την εταιρία αυτή  και μας ενημέρωσαν για τη λειτουργία της. Η ενημέρωση που έγινε στο χώρο του σχολείου μας ήταν ιδιαίτερα  ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική.

Στόχος της ενημέρωσης αυτής  ήταν  η  αναβάθμιση     της ποιότητας ζωής  των παιδιών και των εφήβων ,καθώς επίσης και η επίλυση των προβλημάτων τους μικρών ή μεγάλων .

Ο  καθένας λοιπόν, μπορεί να χρησιμοποιήσει μια συμβουλευτική τηλεφωνική  γραμμή (116-111) από την εταιρεία ψυχοκοινωνικής Υγείας του παιδιού και του εφήβου προκειμένου να βρει λύση σε ότι  τον απασχολεί.

Στην τηλεφωνική γραμμή απαντούν έμπειροι ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, οι οποίοι είναι  έτοιμοι να σε στηρίξουν και να σου δώσουν λύση σε κάθε πρόβλημα σου .

Υπάρχει πλήρη εχεμύθεια ανάμεσα στους ειδικούς και στους  ενδιαφερόμενους  και μόνο αν πραγματικά τους εμπιστευτείς θα έχεις το ανάλογο αποτέλεσμα.

Τα προβλήματα μπορεί να αφορούν θέματα επικοινωνίας ανάμεσα στους  γονείς και τα παιδιά ή τους φίλους ,θέματα κοινωνικής ένταξης ή απώλεια αγαπημένου προσώπου ,άγχος μαθημάτων, φοβίες.

Ένα άλλο πλεονέκτημα που χαρακτηρίζει την επικοινωνία αυτή είναι ότι η επαφή του ψυχολόγου με τον ενδιαφερόμενο  δεν είναι άμεση και έτσι τα παιδιά ή οι έφηβοι δεν νιώθουν φόβο ή ντροπή .

Τα παιδιά μπορούν να τηλεφωνήσουν ανώνυμα και επίσης η κλήση μπορεί να γίνει και από σταθερό και από κινητό εντελώς δωρεάν.

Έτσι λοιπόν τα παιδιά δε νιώθουν πια μόνα τους και κάθε δυσκολία τους ξεπερνιέται.

 

Αντωνίου Χρήστος

μαθητής Α? 1

 

Ulti Clocks content

Τυχαια εικονα

CIMG6370.jpg