ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Από το 1921! Το πρώτο Γυμνάσιο που λειτούργησε στην Ανατολική Αττική!

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Οι μαθητές μας Άρθρα μαθητών Ανοιξιάτικη ημερήσια εκδρομή

Ανοιξιάτικη ημερήσια εκδρομή

E-mail Εκτύπωση
Αξιολόγηση Χρήστη: / 25
ΧείριστοΆριστο 
  Την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 η Α΄ και η Β΄ τάξη γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Κορωπίου πραγματοποίησαν την καθιερωμένη ανοιξιάτικη ημερήσια εκδρομή και επισκέφτηκαν την Κόρινθο.
  Όλοι οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγάλματος στη Λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου, όπου περίμεναν 4 λεωφορεία, στα οποία χωρίστηκαν τα παιδιά και ξεκίνησαν περίπου στις 08:30 το πρωί. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, όλοι ήταν χαρούμενοι και κεφάτοι και μετά από δύο ώρες ταξίδι, περίπου, έφτασαν στην Κόρινθο και επισκέφτηκαν πρώτα το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου. Όλοι οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα πλούσια εκθέματα, τα οποία τα είχαν φροντίσει πολύ προσεκτικά και τα είχαν διατηρήσει σε μια άριστη κατάσταση.
  Αμέσως μετά, αναχώρησαν για τον κύριο προορισμό της εκδρομής, την κατασκήνωση ?Summer Fun?. Αφού έφτασαν κατά της 11:15, οι υπάλληλοι της κατασκήνωσης πληροφόρησαν αναλυτικά τα παιδιά για τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια που μπορούσαν να παίξουν όση ώρα θα ήταν εκεί. ¨Όπως είναι φυσικό, τα περισσότερα αγόρια έπαιξαν ποδόσφαιρο και καλαθοσφαίριση και δυστυχώς, υπήρξαν και ένας τραυματίας, ο οποίος όμως ευτυχώς δεν χτύπησε πολύ σοβαρά. Ο τραυματίας ήταν τυχερός, γιατί η κ. Ζήση, η γυμνάστρια του σχολείου, τον φρόντισε εξαιρετικά.
  Τα κορίτσια ασχολήθηκαν περισσότερο με άλλα αθλήματα όπως το βόλεϊ, αλλά και με άλλες δραστηριότητες που προσφέρει η κατασκήνωση όπως ένα διαγωνισμό που λεγόταν «Ελλάδα έχεις ταλέντο».
  Περίπου στις 13:00 ώρα το μεσημέρι, άρχιζαν οι υπάλληλοι να μοιράζουν το μεσημεριανό φαγητό στα παιδιά και όλοι οι μαθητές βρήκαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να ηρεμήσουν στο ωραίο φυσικό περιβάλλον που προσέφερε η κατασκήνωση.
  Μετά το γεύμα, ήρθε η ώρα της αναχώρησης και της επιστροφής στο Κορωπί. Κατά την διάρκεια της διαδρομής, έγινε μία στάση 30 λεπτών στον φημισμένο Ισθμό της Κορίνθου, όπου υπάρχει η εντυπωσιακή Διώρυγα της Κορίνθου. Οι μαθητές ήταν πολύ τυχεροί, γιατί κατά την διάρκεια της επίσκεψης μπόρεσαν να δουν πως λειτουργεί η κινούμενη γέφυρα της Διώρυγας. Όλοι εντυπωσιάστηκαν από το μεγάλο βάθος στο οποίο κατεβαίνει η γέφυρα! Επίσης τα πιο πολλά παιδιά ενθουσιάστηκαν όταν είδαν ότι τυχαίνει πολλές φορές να έχουν παραμείνει κάποια ψάρια στη γέφυρα, όταν αυτή σηκώνεται μετά το βύθισμα της κάτω από το νερό και επίσης έκανε εντύπωση σε όλους ο τρόπος που άδειαζε το νερό από την γέφυρα, όταν αυτή ανέβαινε στην επιφάνεια.
  Αμέσως μετά την επίσκεψη στην Διώρυγα της Κορίνθου, συνεχίστηκε το ταξίδι της επιστροφής προς το Κορωπί. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής, όλοι οι μαθητές ήταν κουρασμένοι, αλλά ταυτόχρονα και ενθουσιασμένοι αφού μπόρεσαν μέσα σε μία ημέρα να δουν τόσα εντυπωσιακά πράγματα, αλλά και να διασκεδάσουν και να παίξουν στην κατασκήνωση.

  Όταν έφτασαν στο Κορωπί, όλα τα παιδιά ευχήθηκαν να ξαναπάνε και την επόμενη χρονιά μια εκδρομή, που να συνδυάσει την διασκέδαση, με την μόρφωση και την ενημέρωση

 

Ulti Clocks content

Τυχαια εικονα

CIMG6331.jpg