ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Από το 1921! Το πρώτο Γυμνάσιο που λειτούργησε στην Ανατολική Αττική!

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Δραστηριότητες Συνεργασίες - Ενημερώσεις Επαγγελματικός προσανατολισμός

Επαγγελματικός προσανατολισμός

E-mail Εκτύπωση
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

Το σχολείο μας τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το ΚΕΣΥΠ Κορωπίου στα πλαίσια του μαθήματος του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού. Συγκεκριμένα το σχολικό έτος 2007-08 συνεργαστήκαμε στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος και πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια του έργου Καλλιρρόη: «Προωθώντας την ισότητα των φίλων κατά τη μετάβαση από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας: Δράσεις Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού με την οπτική του φύλου».

Το σχολικό έτος 2008-09 εκπρόσωποι του ΚΕΣΥΠ ήλθαν επανηλλειμένα στο σχολείο μας και έκαναν ατομική και ομαδική συμβουλευτική που βοήθησε πολύ τους μαθητές μας στην επιλογή της επόμενης σχολικής βαθμίδας.

Φέτος ήλθαν και πάλι στο σχολείο μας στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος ΣΕΠ : «Σχεδιασμός σταδιοδρομίας μέσα από τη θεατρική έκφραση» που βασίζεται σε βιωματικές δραστηριότητες.

Η ανταπόκριση των μαθητών μας ήταν μεγάλη και είναι βέβαιο ότι ωφελήθηκαν πολλαπλά για τις μελλοντικές τους επιλογές.

Χοχλιού Μαρία

Διευθύντρια

 

 

Λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία ήρθαν να μας κάνουν μια ενημέρωση από? τα ΚΕΣΥΠ. Στην αρχή μας έβαλαν μια μουσική και εμείς έπρεπε να χορέψουμε μέσα στον χώρο σε αυτόν τον ρυθμό. Όταν τελειώσαμε μας έδωσαν ένα χαρτί και μας έκαναν διάφορες ερωτήσεις όπως: «Τι μας αρέσει  να  κάνουμε όταν μένουμε μόνοι μας;» και άλλες ερωτήσεις για τον εαυτό μας. Μετά ο κύριος που μας έκανε την παρουσίαση άπλωσε ένα χαρτί στο πάτωμα και εμείς έπρεπε να γράψουμε ή να ζωγραφίσουμε ότι μας ερχόταν στο μυαλό. Πάνω εκεί κολλήσαμε και τα χαρτάκια που είχαμε γράψει πριν. Μετά μοιράσαμε σε κάποια παιδιά ερωτήσεις τις οποίες έπρεπε να σηκωθούν πάνω και να τις απαντήσουν. Στο τέλος χωριστήκαμε όλα τα παιδιά σε κάποιες ομάδες και ένα άτομο από κάθε ομάδα έπρεπε να σηκωθεί και να παρουσιάσει τον εαυτό του. Στο τέλος η κάθε ομάδα έπρεπε να παρουσιάσει, τι έμαθε από όλα αυτά.

Οι εντυπώσεις μου από εκείνη την ημέρα είναι καλές. Νομίζω ότι με βοήθησαν για να διαλέξω το επαγγελματικό μου μέλλον.

 

Κόντου Ελένη Γ ΄2

 

Ulti Clocks content

Τυχαια εικονα

xristougenna1.JPG