ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Από το 1921! Το πρώτο Γυμνάσιο που λειτούργησε στην Ανατολική Αττική!

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές επισκέψεις Παρακολούθηση διαδραστικού κινηματογράφου (2009-2010)

Παρακολούθηση διαδραστικού κινηματογράφου (2009-2010)

E-mail Εκτύπωση
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

Την περασμένη εβδομάδα πήγαμε με το σχολείο στον  κινηματογράφο, όπου παρακολουθήσαμε μια εκπληκτική παράσταση, που λεγόταν ?Oι δυνάμεις της γης?. Η παράσταση ήταν επιστημονικού περιεχομένου αλλά κατά ένα παράξενο τρόπο.

Ήταν το ίδιο απολαυστική και για εκείνους που τα ενδιαφέροντα τους δεν περιλαμβάνουν την επιστήμη.

             Όταν φτάσαμε εκεί, είχαμε όλοι βαρεθεί και κουραστεί λίγο, αφού η διαδρομή διήρκεσε  μία ώρα και καθώς ο καιρός ήταν βροχερός και κρύος, πολλά παιδιά είχαμε διάθεση για ύπνο κατά τη διάρκεια της διαδρομής η οποία τελείωσε αρκετά κοντά  στον Πειραιά.

            Τελικά το πούλμαν μας άφησε έξω από ένα μεγάλο κτίριο  στο οποίο υπήρχαν κατά κύριο λόγο καφετέριες και ένας μεγάλος κινηματογράφος τον οποίο επισκεφτήκαμε εμείς. Πριν μπούμε στην αίθουσα,  περιμέναμε  για περίπου ένα τέταρτο στην καφετέρια του κινηματογράφου όπου καθίσαμε και φάγαμε κάτι.

            Ύστερα ήλθε μια κυρία που μας οδήγησε στην αίθουσα. Εκεί καθίσαμε και η κυρία αυτή μας είπε λίγα λόγια για την παράσταση και στο τέλος μας ζήτησε να μην αφήσουμε σκουπίδια στις αίθουσες.

            Και πραγματικά πήγαμε σε 4 αίθουσες. Στην πρώτη  που λεγόταν αίθουσα του ήχου είδαμε  και ακούσαμε τους ήχους που βγάζει η φύση, όπως της βροχής, του ανέμου, του ηφαιστείου και  καταλάβαμε το λόγο της συγγραφής του μουσικού κομματιού  Οι τέσσερις εποχές. Ήταν  ωραία καθώς χρησιμοποιώντας όλους τους ήχους  της φύσης, φτιαχνόταν μια μελωδία σε συνδυασμό με τα ειδικά εφέ, όπως καπνούς και φαντασμαγορικούς  φωτισμούς, συνθέτονταν ένα εξωπραγματικό θέαμα.

            Μόλις τελείωσε η προβολή στην πρώτη αίθουσα,  μεταφερθήκαμε στην διπλανή αίθουσα όπου μια κυρία μας έδωσε να φορέσουμε κάτι ασυνήθιστα γυαλιά με τα οποία θα βλέπαμε τρισδιάστατα! Εκεί  παρακολουθήσαμε  μια θεαματική παράσταση ιδιαίτερα όταν είδαμε ένα ηφαίστειο να εκρήγνυται και να έρχονται μεγάλα κομμάτια λάβας καταπάνω μας.

            Αμέσως μετά  πήγαμε στην επόμενη αίθουσα η οποία  και αυτή  μας συνάρπασε περισσότερο! Σε αυτήν οι καρέκλες κουνιόντουσαν  και μαζί με τα νερά ή τα αρώματα που ψεκάζονταν σε κάθε άτομο αλλά και τους δυνατούς ήχους και τις έντονες εικόνες το θέαμα γίνονταν σχεδόν πραγματικό και οι περιηγήσεις πάνω από διάφορα τοπία μαγευτικές.

            Τέλος, μετά από ένα διάλειμμα, πήγαμε στην τελευταία αίθουσα όπου  σε κάθε ομάδα έδιναν από ένα τηλεχειριστήριο στο οποίοι  υπήρχαν αριθμοί οι οποίοι εκπροσωπούσαν μια απάντηση από εκείνες που εμφανίζονταν στην μεγάλη οθόνη, και ήταν πιθανές  για κάθε ερώτηση που επίσης εμφανίζονταν εκεί. Οι ερωτήσεις που θέτονταν ήταν σχετικές με αυτά που είχαμε δει προηγουμένως, έτσι όσοι παρακολούθησαν την ταινία  μπορούσαν να απαντήσουν.

Στη συνέχεια φύγαμε και  επιβιβαστήκαμε ξανά στα πούλμαν. Και αυτήν τη φορά σε λιγότερο από μια ώρα φτάσαμε στο Κορωπί. Έτσι αυτή η εκδρομή θα μου μείνει αξέχαστη, διότι ήταν διασκεδαστική και πολύ επιμορφωτική αφού με τις γνώσεις που πήρα εκεί μπορώ να πω πως ξέρω κάποια πράγματα για τον πλανήτη μας.

 

 

Κωνσταντίνα Ρούσσου,

μαθήτρια της  Γ΄  Γυμνασίου

 

Ulti Clocks content

Τυχαια εικονα

CIMG6352.jpg