ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Από το 1921! Το πρώτο Γυμνάσιο που λειτούργησε στην Ανατολική Αττική!

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Δραστηριότητες Παραστάσεις Με θέατρο και μουσική (2009-2010)

Με θέατρο και μουσική (2009-2010)

Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 

Με θέατρο και μουσική αποχαιρετήσαμε τη σχολική χρονιά 2009-2010. Οι εκδηλώσεις έγιναν στο αμφιθέατρο του δημαρχειακού μεγάρου και στέφθηκαν από μεγάλη επιτυχία.

«Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΘΥΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» ήταν ο τίτλος της φετινής θεατρικής παράστασης, που ήταν το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων, ενώ το δεύτερο μέρος ήταν ένα υπέροχο «ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ».

 

Η «ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, που άνοιξε την αυλαία είναι μια νεότατη γυναίκα παντρεμένη μ? έναν μπαλωματή πολύ μεγαλύτερό της. Κακότροπη καθώς είναι, μένει μόνη. Τότε για να ζήσει μετατρέπει το μπαλωματήδικο σε καφενείο.

Μέσα σ? αυτό το καφενείο, που έστησε ο Λόρκα πριν πολλά χρόνια, η θεατρική ομάδα του σχολείου, μετέφερε και «στέγασε» σκηνές από διάφορα έργα του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Όπως σε όλα τα καφενεία κόσμος πάει κι έρχεται. Το ανόητο κουτσομπολιό μπλέκεται με σοβαρές ή εύθυμες συζητήσεις, που προσπαθούν να καυτηριάσουν ή να διακωμωδήσουν καταστάσεις.

Το τέλος το δίνει ο Λόρκα. Η θαυμαστή μπαλωματού είναι πάντα τίμια, αλλά δεν είναι πια μόνη...

Οι σκηνές ήταν παρμένες από τα έργα:

ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ (ή ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ), Χ. και Γ. Γιαννακόπουλου

Ο ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΣ, Δημήτρη Ψαθά

ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ, Δημ. Κεχαΐδη - Ελ. Χαβιαρά

Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΓΕΛΑΚΙΑΣ, Georges Courteline

ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ, Χρ. Γιαννακόπουλου, Αλ. Σακελάριου

Οι υπεύθυνες της θεατρικής ομάδας καθηγήτριες, κ. Κιούση Αθηνά και κ.Τσιακάλου Ελένη ευχαρίστησαν θερμά τον κόσμο που παρευρέθηκε καθώς και τους πολύτιμους συνεργάτες τους, Κατερίνα Σκουρλή και Βαγγέλη Κυριακού, που και φέτος διέθεσαν τον πολύτιμο χρόνο τους για να βοηθήσουν τα παιδιά.

Μαθητές που έλαβαν μέρος στην παράσταση: Αναγνώστου Αφροδίτη, Ανδρέου Άννα, Βάσιλα Ζωή, Βάσιλας Βασίλης, Βασιλείου Σταμάτης, Βλάχος Ορέστης, Γούλα Ευαγγελία, Διαμαντίδου Μαριάννα, Δρεπανιώτη Χριστίνα, Δρικάκης Κων/νος, Ζώρζου Βαλάντω, Κουνέλη Δάφνη, Μιχάλη Μαρία, Μπακάλης Γιάννης, Μπάμπη Κων/να, Ντούνη Κατερίνα, Παληγιάννη Ευθυμία, Πάνου Γεωργία, Πολίτης Παναγιώτης, Πρασσά Άννα, Σιδηρουργός Γιάννης, Σταματιάδη Μαργαρίτα, Τσιμπικτσιόγλου Αθηνά

  

 

 

 

 

Το δεύτερο μέρος της παράστασης ήταν ένα ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες μας που η μουσική του έχει ταξιδέψει σε όλο τον του κόσμο. Στην είσοδο του δημαρχείου μπορούσε κανείς να θαυμάσει αναρτημένες δυο έξοχες προσωπογραφίες του Μίκη Θεοδωράκη, που ζωγράφισαν οι μαθητές Αφροδίτη Αναγνώστου και Χρήστος Χατζής.

Τα παιδιά της χορωδίας δεν τραγούδησαν απλά, αλλά ερμήνευσαν άριστα, τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη όπως :

«ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΛΙΕ ΝΟΗΤΕ» και «ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΙΜΑΤΑ» ποίηση Οδυσσέα Ελύτη,

«ΒΑΣΙΛΕΨΕΣ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ» και «ΟΤΑΝ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ» ποίηση Γ. Ρίτσου,

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ», «ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗΝ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ» και «ΑΠΡΙΛΗ ΜΟΥ», στιχ. Μ. Θεοδωράκης,

«ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ» και «Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ» ποίηση Κ. Βάρναλη,

«ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΝΟΥ» ποίηση Ν. Γκάτσου,

«ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ» στιχ. Μ. Ελευθερίου, κ. ά

Η εκδήλωση διανθίστηκε από συγκινητικά, μαγνητοσκοπημένα ντοκουμέντα, που μας έφεραν πιο κοντά στην εποχή και τις αιτίες της έμπνευσης του καλλιτέχνη. Τη διεύθυνση της χορωδίας, τη διδασκαλία των τραγουδιών και την επιμέλεια των μαγνητοσκοπημένων ντοκουμέντων είχε η καθηγήτρια μουσικής του 1ου Γυμνασίου κ. Χρύσα Διαγουρτά.

Στη χορωδία συμμετείχαν: Ζεμπίλα Καικιλία, Ανδρέου Άννα, Σιδηρουργός Γιάννης, Γούλα Ευστρατία, Γούλα Ευαγγελία, Βάσιλα Ζωή, Σταματιάδη Μαργαρίτα, Δρεπανιώτη Χριστίνα, Δαδά Ελένη, Ζόμπο Γεωργία, Παληγιάννη Ευθυμία, Κώνστα Κατερίνα, Μπήκα Τριανταφυλλιά, Ντούνη Κατερίνα.

Πιάνο: Γούλα Ευστρατία

Αρμόνιο: Παληγιάννη Ευθυμία, Βάσιλα Ζωή, Σιδηρουργός Γιάννης.

Η εκδήλωση έκλεισε με συρτάκι και πολλή συγκίνηση αφού τα παιδιά της θεατρικής ομάδας και του μουσικού ομίλου μαζί με τις καθηγήτριές τους αποχαιρέτησαν με ένα τραγούδι τα παιδιά, που λόγω αποφοίτησης ή λόγω μετεγγραφής, έφυγαν από το σχολείο.

Ανάμεσα στο κοινό βρέθηκαν άνθρωποι του Δήμου Κρωπίας, η διευθύντρια του 1ου Λυκείου, κ. Ν. Δουκατά, η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου, κ. Μ. Χοχλιού, και πολλοί άλλοι εκπαιδευτικοί

Την παράσταση παρακολούθησε πολύς κόσμος, που χειροκρότησε θερμά τα παιδιά και ιδιαίτερα τη δεύτερη βραδιά πολλοί ήταν εκείνοι που έφυγαν συγκινημένοι. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι τα παιδιά και οι δυνατότητές τους πολλές φορές μοιάζουν να μην έχουν όρια. Ακόμα ίσως θα πρέπει να αναφέρουμε πως το κοινό βρήκε πολύ επίκαιρα τα τραγούδια του Μίκη.

 

Ulti Clocks content

Τυχαια εικονα

P4230331.JPG