ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Από το 1921! Το πρώτο Γυμνάσιο που λειτούργησε στην Ανατολική Αττική!

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Δραστηριότητες Παραστάσεις Εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του σχολείου μας! 1921-2011

Εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του σχολείου μας! 1921-2011

E-mail Εκτύπωση
Αξιολόγηση Χρήστη: / 31
ΧείριστοΆριστο 
  To 1ο Γυμνάσιο Κορωπίου, παράγοντας πολιτισμό και φέτος, οργάνωσε και παρουσίασε το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου 2011, στο φιλόξενο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου, καθώς και στον προαύλιο χώρο του ιστορικού 1ου Γυμνασίου,
πολιτιστικές εκδηλώσεις που περιλάμβαναν το διαδραστικό πολύτεχνο υπερθέαμα «ΓΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ» και την ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011.
 
afissa 
 
gikaigynaikagikaigynaika2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Το «ΓΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ» ήταν μια παράσταση σε συρραφή κειμένων και σκηνοθεσία της καθηγήτριας Χρύσας Διαγουρτά με δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος εξελίσσεται η πορεία της ζωής του ανθρώπου μέσα από τα μάτια της γυναίκας, που είναι κοριτσάκι, γίνεται γυναίκα, μάνα και μετά γιαγιά. Στο δεύτερο μέρος η γιαγιά κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ της και απολαμβάνει τα τραγούδια που τα εγγόνια της (μαθητές του σχολείου) έχουν γράψει. Στην παράσταση συνδυάζονται όλες οι τέχνες επάνω στη σκηνή (μουσική, χορός, θέατρο, κινηματογράφος, ζωγραφική κ.λ.π.) Επίσης η παράσταση είναι διαδραστική, δηλαδή η συμμετοχή του κοινού είναι απαραίτητη για την εξέλιξη του έργου. Οι μαθητές που πρωταγωνίστησαν στην παράσταση ήταν οι: Άννα Ανδρέου, Δημήτρης Αργυρίου, Ζωή Βάσιλα, Άντζελα Βελιχάι, Ευαγγελία Γούλα, Ευστρατία Γούλα, Αγγελική Δάβαρη, Χριστίνα Δρεπανιώτη, Καικιλία Ζεμπίλα, Έφη Θεοχάρη, Γιώργος Θεοχάρης, Αθηνά Κουτσοπούλου, Σοφία Μάιερ, Κωνσταντίνος Μακρής, Βαρβάρα Μαρίνη, Κατερίνα Μουτσίου, Φιλίππα Μπήκα, Μαρίνα Νταλέ, Ντούνη Αναστασία, Έφη Παληγιάννη, Σέβη Πάντου, Δέσποινα Σιδηρουργού, Γιάννης Σιδηρουργός, Ντιάνα Σουλλάνη, Μαργαρίτα Σταματιάδη, Λευτέρης Σταύρου, Τσαουσάι Άννα.  
stiskini
Οι υπεύθυνες καθηγήτριες Χρύσα Διαγουρτά και Ευθυμία Λιώρη ευχαρίστησαν θερμά τη διευθύντρια κ. Αθηνά Κιούση για την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο τους, την επιτροπή Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και όσους παρευρέθηκαν όπως, τον Αντιδήμαρχο παιδείας κ. Ανδρέα Ντούνη, τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γεώργιο Σπέλλα, τον Βουλευτή κ. Νίκο Καντερέ, τον πρόεδρο της Γ? εν. σχολ. επιτροπής κ. Αντώνη Ντούνη, τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Σταύρου, τον αναπληρωτή προϊστάμενο του 3ου Γραφείου Ανατ. Αττικής Δευτερ. Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρο Βεϊόγλου, τη Διευθύντρια 1ου Λυκείου Κορωπίου κ. Ναταλία Δουκατά, τον ηθοποιό Φαίδωνα Γεωργίτση, τους γονείς και  μαθητές που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παράσταση. Το θέατρο ήταν γεμάτο και στις δύο παραστάσεις που δόθηκαν, στις 15 Ιουνίου (μία στις 6.00μμ και μία στις 8.00μμ), στέφτηκαν με μεγάλη επιτυχία και ο κόσμος συμμετείχε με ζωηρό ενθουσιασμό!
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 16-6-2011 στο χώρο  του ιστορικού  Γυμνασίου που εμπνέει σε όλους για ένα σχεδόν αιώνα αγάπη και πίστη στην ελληνική παιδεία. Στο ζεστό προαύλιο χώρο του σχολείου μαθητές, γονείς και καθηγητές έγιναν μια μεγ  άλη συντροφιά που παρακολούθησε την ιστορική αναδρομή στην πορεία των 90 ετών που διήνυσε το Γυμνάσιο από την ίδρυσή το υ το 1921 ως το 2011.
temenos_ton_mouson
engainia
Η διευθύντρια κ. Αθηνά Κιούση αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο Κρωπίας κ. Δημ. Κιούση,  τον τέως Δήμαρχο κ. Θοδ. Αθανασόπουλο, τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Στράτο Γεωργέλλη και όλους όσους παρευρίσκονταν,   μίλησε για την ιστορικ ή σημασία του Γυμνασίου.
Ακολούθησε η παρουσίαση «ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ: 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ» που ετοίμασαν οι κυρίες Κιούση Αθηνά και Τσιακάλου Ελένη. Οι μαθητές και μαθήτριες Σταματιάδη Μαργαρίτα, Ντιναπόγια Θοδωρής, Μπακάλης Γιάννης, Τσιμπικτσιόγλου Αθηνά, Δάβαρη Ελένη και Παληγιάννη Ευθυμία, μας διη γήθηκαν την ισ τορία του σχολείου. Το Γυμνάσιο Κορωπίου που ιδρύθηκε το 1921 είναι το παλαιότερο σχολείο της Ανατολικής Αττικής, ενώ η ιστορία του ουσιαστικά ξεκινάει από το 1882 περίπου, με τη διαφορά ότι τότε ονομάζονταν Σχολαρχείο. Για τους ντόπιους έχει ιδιαίτερη αξία αυτό το σχολείο αφού το έχτισαν οι πρόγονοί τους με δικά τους έξοδα και δική τους προσωπική εργασία.  Στις αίθουσες και τους διαδρόμους του σχολείου εκτέθηκε αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.
Υπό την εποπτεία της κ. Αγγελικής Ζήση οι μαθητές  αναβίωσαν τις γυμναστικές επιδείξεις προηγούμενων δεκαετιών.  Μαθητές και μαθήτριες έλαβαν μέρος στα αγωνίσματα δρόμου ταχύτητας και άλματος σε ύψος. Νικητές στο τρέξιμο αναδείχτηκαν από τα αγόρια ο Μακρής Κων/νος και από τα κορίτσια η Αργύρη Μαρία. Ενώ στο άλμα σε ύψος διακρίθηκαν οι Νομικός Λεωνίδας και Δαδά Ελένη.
Ακολούθως η χορευτική ομάδα του γυμνασίου με παραδοσιακές στολές και με την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Λουδάρου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.
  
xoros
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» που πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη των καθηγητριών Σουρλαντζή Μαρίας και Λουδάρου Μαρίας. Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε  με προβολή βίντεο και εντυπωσιακών φωτογραφιών από το ταξίδι των μαθητών στο Λονδίνο και παρουσίαση της έκδοσης των εργασιών των μαθητών σε βιβλίο. Στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος οι μαθητές έδωσαν την παράσταση "FREAK SHOW", ένα αφιέρωμα σε βρετανικά ροκ συγκροτήματα που σατίρισε και καυτηρίασε τηλεοπτικά προγράμματα και καθημερινές μας συνήθειες. Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν πολύ τόσο με τις ατάκες όσο και με τα τραγούδια των παιδιών. Η παράσταση βασίστηκε στη φαντασία και τη δημιουργικότητα της κ. Λουδάρου και φυσικά στα υπέροχα παιδιά του σχολείου. Στην παράσταση συμμετείχαν οι μαθητές: Αγγελή Ελευθερία, Ανδρώνη Δήμητρα, Αργυρίου Δημήτρης, Βαλοπετροπούλου Έλενα, Βασιλείου Δέσποινα, Δήμα Δήμητρα, Δημητράκη Ελένη, Δημητροπούλου Γεωργία, Δρεπανιώτη Χριστίνα, Ζεμπίλα Καικιλία, Καλλιακμάνη Έβελυν, Μακρής Κωνσταντίνος, Μπάμπη Κωνσταντίνα, Νικολού Πέτρος, Ντιναπόγιας Θοδωρής, Ντούνης Πέτρος, Παληγιάννη Ευθυμία, Παπακωνσταντίνου Γιάννης, Πετρίδης Δημήτρης, Ράπτης Αλέξανδρος, Σιδέρης ? Αγγελής Κωνσταντίνος, Σιδηρουργός Γιάννης, Τσιμπικτσιόγλου Αθηνά, Υφαντή Ιφιγένεια και Χατζηγιάννης Τάσος, ενώ τα σκηνικά επιμελήθηκαν οι μαθητές: Αναγνώστου Αφροδίτη, Αργυρίου Άγγελος, Αργυρίου Δημήτρης, Σταύρου Λευτέρης.
 Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα-παρουσίαση του γαλλικού περιοδικού με τίτλο «ON PARLE FRAN?AIS AU 1ER GYMNASE DE KOROPI» με υπεύθυνες τις καθηγήτριες κ. Αγγελική Βαλογιάννη και Ζηνοβία Παπασπύρου και με τους μαθητές Αφροδίτη Αναγνώστου, Ζωή Βάσιλα, Πέτρο Νικολού, Γεωργία Δημητροπούλου, Δήμητρα Δήμα, Χριστίνα Δρεπανιώτη, Καικιλία Ζεμπίλα, Έβελυν Καλλιακμάνη, Κρίστη Καίσαρη, Σωτηρία Κόλλια, Γεωργία Κορωνιά, Δέσποινα Δήμου, Μαριάννα Διαμαντίδου, Ευτυχία Θεοχάρη, Ευστρατία Γούλα, Ευτυχία Μαγγίνα.
Η κ. Γκόνου Δήμητρα με τους μαθητές Ντούνη Δημήτρη, Σταύρου Λευτέρη και Νικολού Πέτρο παρουσίασαν το πρόγραμμα «Μ? ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΤΑΩ», στο οποίο περιέγραψαν την εργασία των μαθητών για την καταγραφή των βιβλίων της σχολικής βιβλιοθήκης, για τον εμπλουτισμό της και για τη λειτουργία της ως δανειστικής. Ακόμη πρόβαλαν την επίσκεψη στη δημοτική βιβλιοθήκη του Κορωπίου και τις καλλιτεχνικές και λογοτεχνικές εργασίες μαθητών των τμημάτων Α5 και Α4.
Το διήμερο πολιτιστικό πρόγραμμα του Γυμνασίου έκλεισε με κέρασμα, χορό και τραγούδι. Το κέφι των μαθητών μεταδόθηκε σε όλους και πολλοί καθηγητές και γονείς συμμετείχαν στο χορό που κράτησε ως αργά.
Η κοινή προσπάθεια, η νεανική δύναμη των παιδιών με την καθοδήγηση των καθηγητών τους έπεισε για άλλη μια φορά πως το σχολείο μας δεν είναι απλά ένα δημόσιο κτήριο που μόνο εκπαιδεύει, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός όπου η Γνώση μπορεί να συμβαδίζει με τη χαρά και τη δημιουργικότητα. Η Παράδοση και η Ιστορία είναι η δύναμή μας, οι νέοι μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο για την κοινωνία μας και αξίζουν κάθε φροντίδα και αγάπη.
Τις εκδηλώσεις κάλυψαν δημοσιογραφικά οι τοπικές εφημερίδες ΕΠΙΚΑΙΡΑ και ΕΒΔΟΜΗ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

 

Ulti Clocks content

Τυχαια εικονα

gh1.jpg