ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Από το 1921! Το πρώτο Γυμνάσιο που λειτούργησε στην Ανατολική Αττική!

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Εκδηλώσεις Ιουνίου 2012

E-mail Εκτύπωση PDF
Αξιολόγηση Χρήστη: / 11
ΧείριστοΆριστο 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτιστική εκδήλωση στο 1ο  Γυμνάσιο Κορωπίου, αφιερωμένη στους απόφοιτους της Γ΄  Γυμνασίου  την Τετάρτη 20 Ιουνίου.

panora2012

Για πρώτη φορά διεξήχθη με επιτυχία ενδοσχολικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης. Οι αγώνες που οργανώθηκαν από τις γυμνάστριες κ. Αγγελική  Ζήση κι Ευμορφία Παπαδοπούλου ανάμεσα στις ομάδες των τμημάτων Β3 και Γ3 οδήγησαν σε νίκη τους μαθητές του Β3. Οι απόφοιτοι της ομάδας του Γ3 φεύγουν από το Γυμνάσιο δίνοντας στους συμμαθητές τους, του Β3, το μήνυμα πως τώρα αυτοί μένουν στο Γυμνάσιο συνεχιστές όλων των αγώνων και διεκδικητές νικών και μεταλλίων.

Συγκινητική υπήρξε η παρουσία παλιών και καινούργιων εκπαιδευτικών, παρελθόντων διευθυντών του Γυμνασίου και η συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής και άλλων φορέων, των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, πολλών γονέων και κατοίκων του Κορωπίου.

Ξεχωριστή και αξέχαστη θα μείνει η διεξαγωγή της μουσικοχορευτικής ελληνικής βραδιάς που οργανώθηκε από τις εκπαιδευτικούς κ. Χρύσα Διαγουρτά , κ. Μαρία Λουδάρου και Ευμορφία Παπαδοπούλου με την συμμετοχή καθηγητών και μαθητών.

Πρωτόγνωρη και ασυνήθιστη η καλαίσθητη από κοινού παρουσία καθηγητών και μαθητών που τραγούδησαν και χόρεψαν ελληνικά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς.

Συγκίνηση, χαρά κι ενθουσιασμός επικρατούσαν, αλλά και αναμνήσεις από τους απόφοιτούς μας. Υπήρξαν για μας μια ξεχωριστή γενιά μαθητών με ήθος, καλλιέργεια, χαρά, δημιουργικότητα που στήριξαν το έργο μας και μας έδωσαν ελπίδα για το μέλλον. Τους υποδεχτήκαμε ως πρωτάκια και τώρα τους αποχαιρετάμε από το Γυμνάσιο κι ευχόμαστε να έχουν μια όμορφη σχολική διαδρομή στα λυκειακά  χρόνια, να μείνουν ελεύθερα και ανεξάρτητα πνεύματα, να ξέρουν να διαφυλάξουν την ακεραιότητά τους. Αποχωριζόμαστε τους μαθητές μας αισθανόμενοι πιο πλούσιοι σε σκέψη και αγάπη για την ζωή.

Βραβεύτηκαν παλιοί καθηγητές κι  απονεμήθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι στις απόφοιτες μας Γούλα Ευστρατία και Βάσιλα  Ζωή  για την ανελλιπή συμμετοχή  τους στην χορωδία και ορχήστρα του σχολείου κατά τα γυμνασιακά τους χρόνια. Στο πρόσωπό τους τιμήθηκαν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στα μουσικά δρώμενα του σχολείου.

Μια συναρπαστική και πολύμορφη εκδήλωση πάνω  στην σκηνή του ονείρου», στη σκηνή της ψυχικής εμπειρίας. Μουσική και χορός σε μια διαλεκτική σχέση ανάμεσα στο παλιό και το νέο, που επιβεβαιώνει την άψογη συνεργασία καθηγητών και μαθητών αλλά και διεύθυνσης και καθηγητών, καθώς γονέων-καθηγητών και παιδιών. Γίναμε όλοι ένα κι αυτό έγινε για πρώτη φορά και θα συνεχιστεί .

Ευχαριστούμε τον διευθυντή του σχολείου κ. Χρίστο Θεοχαρόπουλο και τις υποδιευθύντριές μας κ. Ελένη Τσιακάλου  και κ. Φιλίππα Μαργιόρα για την στήριξή τους σε αυτή την πρωτοβουλία και τις  υπηρεσίες που πρόσφεραν στην διεξαγωγή της εκδήλωσης, τον κ. Αντώνη Δελατόλα  που ζωγράφισε τα σκίτσα για την αφίσα.

Να ευχαριστήσουμε επίσης το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων, του σχολείου μας, το ΝΠΔΔ «ΣΦΗΤΤΟΣ» και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορωπίου που μας συμπαρίσταται σε όλες τις εκδηλώσεις του σχολείου παρέχοντάς μας τις παραδοσιακές στολές και τα «ΦΥΤΩΡΙΑ ΑΝΤΕΜΙΣΑΡΗ» για τα ωραία φυτά τα οποία κόσμησαν  τον προαύλιο χώρο του γυμναστηρίου.

 

Οι συμμετάσχοντες καθηγητές

κ. Χρύσα Διαγουρτά

κ. Μαρία Λουδάρου

κ. Αγγελική Ζήση

κ. Ευμορφία Παπαδοπούλου

κ. Δημήτρης Γούλας

κ. Γιώργος Νεοφύτου

κ. Σωφρόνης Βαμβακούσης

κ. Νίκος Γεωργάκης

κ. Καλλιόπη Τζίκα

κ. Αναστασία Χριστοδούλου

κ. Έλενα Αλβανοπούλου

κ. Μαρία Κοκκίνη

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 17 Νοέμβριος 2012 13:08  

Ulti Clocks content

Τυχαια εικονα

papado10.JPG